تمدید گذرنامه در فنلاند یا ایران

به نقل از یکی از دوستان..

پاسپورت زیر ۶ ماه اعتبار، عملا باطل حساب میشه. این مورد حتی داخل ایران هم صدق می کنه. شما اگه کشور دیگه هستین و قصد برگشت به ایران رو دارین ممکن هست بتونین باهاش مسافرت کنین، ولی برای ورود به یه کشور باید حداقل ۶ ماه اعتبار داشته باشه. اتحادیه اروپا اعتبار حداقل ۳ ماه می خواد. (بعضی از شرکت های هواپیمایی زیر ۶ ماه اعتبار قبول نمی کنن)

اگه ایران هستین می تونین پاسپورت رو در زمان خیلی کم تعویض کنین. اگه تهران هستین با مراجعه به اداره گذرنامه می تونین پاسپورت رو ۲ روزه بگیرین. شهرستان چیزی در حدود ۴-۵ روز طول می کشه.
اگه خواستین پاسپورت رو عوض کنین و توی پاسپورت قبلیتون مهر مهمی دارین (مثلا مهر خروج دانشجویی) از اون سرهنگ توی +10 خواهش کنین که فقط چند صفحه اول رو سوراخ کنه و کاری به مهرها نداشته باشه. هرچند که به صورت معمول این کارو می کنن ولی بهتر هست که توضیح بدین بهش.

اگه گواهی اشتغال به تحصیل همراه با مهر تایید سفارت رو داشته باشین این امکان وجود داره که مراحل تعویض پاسپورت در ایران رو به صورت مجانی انجام بدین (خودم امتحان نکردم ولی دوستان گفتن)

اگه پاسپورت دوم میگیرین دقت کنین که مشخصات از جمله اسم و فامیل عین پاسپورت قبلی باشه (مثلا اگه اسم دو بخشی دارین به فاصله بین کلمات دقت کنین)

آقایون برای تعویض پاسپورت در ایران به کارت پایان خدمت یا معافیت هوشمند نیاز دارن.

در پاسپورت های جدید مهر اجازه خروج درج نمی شود. مهر اجازه خروج همون مهری هست که نوشته “دارنده این گذرنامه مجاز هست به دفعات از مرزهای مجاز کشور خارج شود”. وقتی پاسپورت رو عوض کردین یه کاغذ همراهش میدن که نوع اجازه خروج شما رو نوشته. اگه پاسپورت رو داخل ایران نگرفتین حتما نوع خروج رو با مراجعه به پلیس +10 چک کنین.

عوارض خروج اجباری هست ولی اگه مهر خروج دانشجویی رو از سفارت گرفته باشین نیاز به دادن عوارض ندارین. هرچند که افسری که با من حرف زد چیزی نمی دونست و کلی صبر کردم تا با چند نفر دیگه صحبت کرد ولی وقتی اصرار کردم و گفتم سفارت بهم گفته نیاز به پرداختش نیست قانع شد. ظاهرا قانون مشخصی وجود نداره و خودتون توضیح بدین بهشون.

پاسپورت به طور کلی هیچ ارتباطی با کارت اقامت شما نداره. شما می تونین پاسپورت رو بدون اطلاع به هیچ ارگانی(پلیس، بانک، دانشگاه،….) عوض کنین و فقط به عنوان مدرک شناسایی شما حساب میشه. البته وقتی برگشتین می تونین ببرین اداره اقامت فنلاند و بهشون اطلاع بدین ولی اینطور که مشخص هست چیز مهمی حساب نمیشه.